Ημερίδα Κορίνθου 04-2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα - Έκθεση Τεχνημάτων Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο Κιάτο, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 με θέμα : «Η παιδαγωγική του Ενεργητικού Σχολείου - Το μάθημα της Τεχνολογίας στη Γενική Εκπαίδευση», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Η έκθεση Τεχνημάτων Τεχνολογίας έγινε στις αποθήκες Α.Σ.Ο. του Δήμου Σικυωνίων, στην οποία παρουσιάστηκαν έργα μαθητών Γυμνασίων από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, που κατασκεύασαν μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. Την έκθεση επισκέφτηκαν πολλά σχολεία και όλοι οι επισκέπτες έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των κατασκευών και την δημιουργική φαντασία των μαθητών. Παράλληλα με την έκθεση, μαθητές παρουσίασαν προφορικά τις εργασίες με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού, προβολή βίντεο, κ.ά.. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που με μεράκι και αγάπη για το μάθημα, συντόνισαν τις εργασίες των μαθητών τους.

Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, καθώς και πρακτικές προτάσεις για τη διδασκαλία στην πράξη. Μπορείτε να κατεβάσετε τις εισηγήσεις από το διπλανό πλαίσιο.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του (και ένα σύντομο χαιρετισμό) ο κ. Π. Μισθός, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του και τα θερμά του λόγια και ευελπιστούμε σε μια συνεργασία στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τη συνάδελφο κ. Αριστέα Καλογεροπούλου για το συντονισμό και τη διοργάνωση και των δύο δραστηριοτήτων και τη συνάδελφο κ. Μαρία Παπαδοπούλου για τη γραμματειακή υποστήριξη και τις φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες απο την ημερίδα