Ημερίδα Λάρισας 12-2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε στο 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα :
«Η διδασκαλίας του μαθήματος της Τεχνολογίας χωρίς εργαστήριο», σε συνεργασία με τον κ. Αντώνιο Μπλιούμη, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 12.04, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Λάρισας. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη:

  • • Στο πρώτο μέρος έγινε μια εισαγωγή για το πλαίσιο και τις διδακτικές αρχές του μαθήματος της Τεχνολογίας
  • • Στο δεύτερο μέρος έγινε μια αναλυτική παρουσίαση για την κατασκευή της μακέτας στην Β΄ τάξη, συνδυασμένη με ένα βιωματικό εργαστήριο κατασκευής μακέτας
  • • και στο τρίτο μέρος έγινε μια αναλυτική παρουσίαση για τη διδασκαλία του Ατομικού Έργου στην Α΄ τάξη, με συγκεκριμένα βήματα ανά τρίμηνο και την αξιολόγηση τους
Την ημερίδα παρακολούθησαν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι που διδάσκουν το μάθημα της Τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή και τους ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσαν και για την εποικοδομητική παρουσία τους. Από τα σχόλια και τη συζήτηση που ακολούθησε σχηματίσαμε την εικόνα ότι έμειναν ικανοποιημένο από την πληρότητα των παρουσιάσεων και από τη δυνατότητα που είχαν να συμμετάσχουν στην κατασκευή μιας μακέτας. Είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνεται βιωματικό εργαστήριο μέσα στα πλαίσια μιας ημερίδας και μετά την θετική αντιμετώπιση από το σύνολο των παρευρισκομένων, θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και με άλλα θέματα.
Τις εισηγήσεις της ημερίδας μπορείτε να τις κατεβάσετε από το διπλανό πλαίσιο.
Ελπίζω να είμαστε σε θέση να το επαναλάβουμε σύντομα.

Ευχαριστούμε θερμά τη συνάδελφο κ. Έφη Βλαχοδήμου και τον σύμβουλο κ. Αντώνη Μπλιούμη, για το συντονισμό και τη φιλοξενία της ημερίδας.

Φωτογραφίες απο την ημερίδα