Ημερίδα Τρίπολη 02-2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργανώσαμε το Σάββατο 8/2/2014 στην Τρίπολη. Οι περίπου 70 συνάδελφοι που παρακολούθησαν την ημερίδα (οι μισοί περίπου Τεχνολόγοι) έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πληρότητα των εισηγήσεων και παρέμειναν στην αίθουσα για τα βιωματικά σεμινάρια μέχρι αργά το μεσημέρι.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και με ένα σύντομο χαιρετισμό, ο τ. υπουργός κ. Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος της Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Μισθός και ο Διευθυντής Δ.Ε. Αρκαδίας κ. Χαριτωνίδης, οι οποίοι έκαναν πολύ κολακευτικά σχόλια τόσο για την ένωση και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, όσο και για το μάθημα της Τεχνολογίας στη γενική εκπαίδευση.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις για τα μαθήματα των Ερευνητικών Εργασιών του Λυκείου και των Βιωματικών Δράσεων του Γυμνασίου, με παραδείγματα και δειγματικές εργασίες από την εφαρμογή τους την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στο Δεύτερο μέρος έγινε αναλυτική παρουσίαση του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο με παραδείγματα και προτάσεις για τη σωστή εφαρμογή του και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για το μέλλον του μαθήματος στο Νέο Σχολείο. Η ημερίδα έκλεισε με δύο Βιωματικά Εργαστήρια, ένα για τις Ερευνητικές Εργασίες και ένα για την Τεχνολογία του Γυμνασίου που έδωσαν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν μερικές χρήσιμες και εύκολες "καλές πρακτικές" για τη διδασκαλία και των δύο αντικειμένων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μισθό που έθεσε την ημερίδα υπό την αιγίδα της περιφέρειας και την κ. Δήμητρα Δάφνη, προϊσταμένη παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης, για την αμέριστη βοήθειά της στη διοργάνωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εισηγητές κ. Β. Σαμαρά, κ. Γ. Τζωρτζάκη, κ. Κ. Περιμένη, κ. Δ. Φάσουρα και κ. Η. Ντούση για τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους, την κ. Γ. Σόφη για τη βοήθεια που μας πρόσφερε στη διοργάνωση και στο "κυλικείο", καθώς και την κ. Μ. Παπαδοπούλου για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Φωτογραφίες απο την ημερίδα

Οι εισηγήσεις της ημερίδας